Gitaristen

Perfecte nagels voor snaarinstrumenten

Stevige nagels voor gitaristen
Stevige nagels voor gitaristen

Last van altijd broze of scheurende nagels?

 

Altijd al onbezorgd willen gitaar/harp spelen?

Altijd al een perfecte stevige nagel willen hebben?

Geen uren meer spenderen aan lijmen en vijlen terwijl ze toch zo weer afbreken?

Onbezorgd gitaarspelen wie wil dat nou niet?

 

Kies voor een kunst-systeem / BIAB Gelnagel

 

Laat je nu informeren over het kunstsysteem de OPI of Faby Gelnagel.

Met OPI Gelnagels kan ik je nagels verstevigen op een voor jou op maatgemaakte dikte en lengte!

Dit systeem groeit met de natuurlijke nagel mee en moet tussen de 3 en 5 weken opgevuld worden.

Dat betekent wel een bezoekje aan de nagelstudio, maar dan heb je ook wat!

Bel voor een afspraak 06-10339384

 

Liever geen plaknagels

De cosmetische opplaknagels die je her en der kunt kopen zijn eigenlijk te zacht voor de snaren. Zeker op stalen snaren zullen ze snel slijten, of erger spontaan afbreken. Verschillende gitaristen hebben in de loop van de tijd hun eigen recepten voor kunstnagels gemaakt. Pingpongballetjes, lijm en hars zijn enkele van de veel gebruikte ingredienten. Niet echt aanlokkelijke methodes. Bovendien is er kans op schimmelinfecties bij thuisklussers.

Eigen nagels

Lukt het om de eigen nagels lang genoeg te krijgen en heel te houden dan is dit voor de meeste gitaristen de prettigste oplossing. Het heel houden met de juiste flexibiliteit is wel vaak een probleem. 

 

Hier een paar tips;

Een nagel neemt vocht op. Houd er rekening mee dat vlak na het douchen of in bad gaan, ze dus ook extra kwetsbaar zijn. Het duurt ongeveer een uur voor je nagels dan weer op volle sterkte zijn. Je kunt dan dus het beste nog even voorzichtig zijn.
Alle andere 'natte' klussen doe je het beste met huishoudhandschoenen. de ene zit soms beter dan de andere, probeer gewoon wat verschillende merken uit.

Zorg dat je weet hoe lang je nagels max moeten zijn, wil je prettig kunnen spelen. Je hebt echt geen heel lange nagels nodig. Vuistregel is dat ze ongeveer een millimeter over de vingertop uitsteken, als je je handpalm bekijkt. Welke lengte voor jou het beste werkt zul je zelf moeten proberen. Zorg dat ze niet langer worden dan nodig, daarmee beperk je in ieder geval het risico dat ze breken.

Vijl je nagels regelmatig bij. Gebruik voor het op maat vijlen een wat grovere vijl, maar vergeet zeker niet de nagel daarna ook met een fijnere vijl te polijsten. Dat voorkomt een raspend geluid bij het spelen. Dit soort nagelvijltjes zijn bij de studio Vathorst te koop vanaf € 3,95 Het is ook wel handig altijd zo'n vijltje bij je te hebben, zodat als er iets gebeurt je de schade zoveel mogelijk kunt beperken.

Ook kun je nagelverharder/verzorger gebruiken. Wij hebben goede ervaringen met de OPI Nail Envy. Deze verzorgende versteviger is er in matte en naturel glans te koop. Let op; de goedkopere reguliere nagelverharder van de winkel op de hoekbevat veel formaldehyde. Formaldehyde verhard inderdaad maar droogt de nagel ook uit! Hierdoor zal je op langere termjn het tegenovergestelde resultaat bereiken.

 

De OPI NailEnvy nagellakverzorger/versteviger komt nog beter tot zijn recht in combinatie met een goede nagelriem olie en een hand en nagelcreme. Avoplex Nagelriemolie mag je meerdere malen per dag aanbrengen voor optimale verzorging en soepele, verzorgde nagelriemen. Gezonde nagelriemen zijn de basis voor gezonde, mooie nagels.

Avoplex High-Intensity Hand & Nail Cream voedt je handen en nagels intensief en herstelt de elasticiteit van de huid. Meerdere malen per dag aanbrengen. 

TIP: Bij herhaaldelijk gebruik wordt je huid soepeler, je nagels flexibeler (niet slap!)

 

 

Laat je goed door een OPI specialist informeren welke produkten het beste bij jou passen.

Maak een afspraak en bel Lucie Wolters NagelstudioVathorst 06-1033 9384